Bèter schik
as ‘n nejje boks!

Cuvée ’t Huusses Mins

Hosenhym bier

De geschiedenis van Hosenhym Bierbrouwers gaat terug tot 2005. In dat jaar jaar besloten twee Huissense mannen om zelf bier te gaan brouwen. In die tijd was dat nog heel bijzonder. Het eerste bier was een blond bier, waarbij de badkamer als warm hokje fungeerde om het bier verder te laten gisten. Na een hoop experimenten raakte het bierbrouwen op de achtergrond. Tot 2015 toen ze samen begonnen aan de opleiding tot biersommelier van ‘t Stibon. Na het succesvol afronden van nivo 1, werden de bierbrouwactiviteiten met drie kerels nieuw leven ingeblazen. Het doel: een echt Huissens bier met Huissense ingrediënten uit een eigen Huissense bierbrouwerij.

Bieren

De Düstere Wilde Weisse'

Onze weisse’ kent een troebele amberbruine kleur en is een beetje donkerder dan de gewone weisse’. Het bier heeft een dikke witte laag schuim en kent een fris aroma. Als je het proef dan smaakt het fluweelzacht met tonen van gist en kruidnagel. De afdronk is nogal droog en kent een klein bittertje. Het bier helpt goed als de zomerse dorst niet kan wachten.

Tip! Geweldig bij een Schnitzel of vlees van de BBQ.

alcebcplatoebufles
6,2%2713.627330ml
De Dustere Wilde Weisse
’t Lieve Blonde Dèrnje

’t Lieve Blonde Dérnje

Ons blonde bier is goudblond van kleur en een ode aan de Belgische biercultuur. Het bier kent geuren van vanille en citrus. In de smaak komt gekonfijt fruit terug. De afdronk is licht bitter met een hint van cederhout.

Tip: Het bier smaakt goed bij sla of romige kaas.

alcebcplatoebufles
6,5%91426330ml

De Driedubbele Durdewèèkse Diensdag

Onze tripel is ‘n echte een volle tripel, ongefilterd en daardoor troebel. Het bier is goudgèèl van kleur, heeft een fijne en romige schuimkraag en zit vol fruitige aroma’s. Het spul is kruijig ken tone’ van appelesien. De Driedubbele is niet bitter en heeft een warme en zoete afdronk.

Tip: Lekker bij droge worst of stukjes frikandel met mayonaise.

alcebcplatoebufles
8,5%617,528330ml |  750ml
De Driedubbele Durdewèèkse Diensdag
Cuvée ’t Huusses Mins

Cuvée het Huuses Mins

Onze cuvée is een barre stevige quadrupel, vol van smaak en met een complexse afdronk. De kleur is diepbruin met een karamelkleurige schuimkraag en heeft fijne kruiden in het bier zitten. ’t Bier heeft een intense smaak en met tonen van karamel en kaneel.  Cuvee is niet bitter en heeft een warm en zoete afdronk. De whiskey vul je van eiges en door het rijpen op eikehouten vaten is de smaak erg diep. Tip! Ribjes met aardappelkoek smaakt hier het best bij.
alc ebc plato ebu fles
11% 68 25 40 330ml | 750ml
Slide
Mak da’j ’t houwe’ kun en
gif zo’n prèbiertès kado!

De prèbiertès bestèèt uut
2 x Hosenhym piepkes (330ml)
1 x uniek Hosenhym bierglààske

NOW VERKRIEGBAOR BEJ DE BÈTERE SLIETERS

*excl. 20 cent staotsiegeld

Slide
De dors’ kan nie’ wachte’
dus gif zo’n döske kado!

Het döske bestèèt uut
4 x Hosenhym piepkes (330ml)

NOW VERKRIEGBAOR BEJ DE BÈTERE SLIETERS

*excl. 40 cent staotsiegeld

Doske met 4 bieren

Proef- en verkooppunten

Hosenhym Bier is onder andere verkrijgbaar bij onderstaande winkels, restaurants en cafes
divider-graan
Hosenhym Bier koerskleding

Koerskleding

Wil je ook de held van Huissen en omstreken zijn?