De Driedubbele Durdewèèkse Diensdag

Kenmerken

Onze tripel is ‘n echte een volle tripel, ongefilterd en daardoor troebel. Het bier is goudgeel van kleur, heeft een fijne en romige schuimkraag en zit vol fruitige aroma’s. ’t Bier is kruidig en ken tonen van sinaasappel. Het bier is niet bitter en heeft een warme en zoete afdronk.

Aanbevolen om te serveren

Lekker bij droge worst of stukjes frikandel met mayonaise.

Aanbevolen seizoen om te proeven

Voor een tripel moet het minder mooi weer zijn. Dan heb je het wat kouder en dan valt die warme en zoete tripel net even wat lekkerder. Begin september begint het altijd te regenen tijdens UTMW en dat houdt vaak pas in februari op. Zolang kan je de tripel drinken.

Achtergrond info

Het bier is vernoemd naar de vijfde dinsdag in juli die ook in augustus kan vallen. Op die dag was Huissen de eerste tussenstop van de Nijmeegse Fietsvierdaagse. Om dat te vieren werd heel Huissen omgebouwd tot één grote braderie met veel live muziek. Ondanks dat de fietsvierdaagse ter ziel is gegaan, duurt de Huissense Dag tegenwoordig drie dagen. De avond ervoor kan je al indrinken en ook in het weekend voorafgaand zijn er genoeg festiviteiten. Driedubbel slaat dus op de tripel (drie) en de drie dagen dat je zoet bent met feestvieren. Het bier is ook een ode aan alle fietsers die Huissen rijk is.

Kijk voor meer informatie over Huissen en de Huissense Dag op Wikipedia

alcebcplatoebufles
8,5%617,528330ml | 750ml
De Driedubbele Durdewèèkse Diensdag
Slide
Mak da’j ’t houwe’ kun en
gif zo’n prèbiertès kado!

De prèbiertès bestèèt uut
2 x Hosenhym piepkes (330ml)
1 x uniek Hosenhym bierglààske

NOW VERKRIEGBAOR BEJ DE BÈTERE SLIETERS

*excl. 20 cent staotsiegeld

Slide
De dors' kan nie' wachte'
dus gif zo’n döske kado!

Het döske bestèèt uut
4 x Hosenhym piepkes (330ml)

NOW VERKRIEGBAOR BEJ DE BÈTERE SLIETERS

*excl. 40 cent staotsiegeld

Doske met 4 bieren