Cuvée ’t Huusses Mins

Kenmerken

Onze cuvée is een hele stevige quadrupel, vol van smaak en met een complexe afdronk. De kleur is diepbruin met een karamelkleurige schuimkraag en heeft fijne kruiden in het bier zitten. Het bier heeft een intense smaak en tonen van karamel en kaneel. Het bier is niet bitter en heeft een warme en zoete afdronk. De whisky voel je vanzelf en door het rijpen op eikenhouten vaten is de smaak erg diep.

Aanbevolen om te serveren

Spareribs met aardappelen koek smaakt hier het beste bij.

Aanbevolen seizoen om te proeven

Voor het drinken van de cuvée moet het buiten vriezen. Dat gebeurt tegenwoordig steeds later. Vaak pas in december. Daarna is het tijdens het carnavalsseizoen nog steeds koud. Tegen de tijd dat het weer gaat dooien, na de carnaval, kan je stoppen met drinken.

Achtergrond info

Het bier is vernoemd naar Wilma de Koning-Demon, beter bekend als ‘t Huusses Mins. Zij stond elke Pronk van SHCG De Kraonige Zwaone in de ton als buutreedner. De cuvée slaat daar ook op. Cuvée is namelijk Frans voor “ton”. Het bier rijpt op oude eikenhouten whisky vaten en kent een alcoholpercentage van 11%. Elk jaar wordt het bier gebrouwen in een kleine hoeveelheid van 11 liter x 111 liter. Het bier is te verkrijgen aan het begin van het carnavalsseizoen. Kijk voor meer informatie over de carnaval op Wikipedia
alc ebc plato ebu fles
11% 68 25 40 330ml | 750ml
Cuvée ’t Huusses Mins
Slide
Mak da’j ’t houwe’ kun en
gif zo’n prèbiertès kado!

De prèbiertès bestèèt uut
2 x Hosenhym piepkes (330ml)
1 x uniek Hosenhym bierglààske

NOW VERKRIEGBAOR BEJ DE BÈTERE SLIETERS

*excl. 20 cent staotsiegeld

Slide
De dors' kan nie' wachte'
dus gif zo’n döske kado!

Het döske bestèèt uut
4 x Hosenhym piepkes (330ml)

NOW VERKRIEGBAOR BEJ DE BÈTERE SLIETERS

*excl. 40 cent staotsiegeld

Doske met 4 bieren